Ajo i solli Rusisë medaljen e 7-të të artë të Lojrave Olimpike në Soçi.

Në Soçi medaliste e artë u bë patinatorja e re ruse Julia Lipnjickaja (Lipnitskaya) gjatë përfaqësimit të vendit në turneun ekipor, ku ajo ishte absolutisht më e mira në programin e shkurtër dhe atë të lirë. Ndërsa Adelina Sotnikova në turneun e parë ekipor olimpik në historinë e Olimpiadës nuk mori pjesë.