"Me iniciativën e palës ukrainase u zhvillua një bisedë telefonike mes Presidentit Putin dhe Presidentit Janukoviç, gjatë së cilës Presidenti i Ukrainës i propozoi Kryetarit të shtetit rus që të dërgojë në Kiev përfaqësuesin rus për pjesëmarrje në negociatat me opozitën si ndërmjetës", - tha Zëdhënësi i udhëheqësit rus Dimitri Peskov (Dmitry Peskov).