Moska kërkon nga udhëheqësit e Majdanit të Kievit të ndalojnë menjëherë gjakderdhjen.

Ai shtoi gjithashtu se kërcënimet e vendosjes së sanksioneve ndaj autoriteteve të Ukrainës janë krejtësisht pa vend dhe nuk do të bëjnë gjë tjetër veçse do ta përkeqësojnë akoma dhe më shumë situatën. "Përpjekjet e vazhdueshme për të ndërmjetësuar në mënyrë këmbëngulëse, imponuese nga jashtë, kërcënimi me aplikim të sanksioneve dhe mënyrat e tjera të ndikimit në situatën e krijuar në vend, janë fare pa vend dhe nuk do të sjellin në asgjë të mirë. Ato janë të afta vetëm ta acarojnë, ta thellojnë akoma dhe më shumë konfrontimin", - tha ai.