Ai theksoi se qytetarët e Ukrainës, autoritetet pushtetore, komuniteti botëror dënojnë dhunën dhe agresionin.

"Protestuesit kanë liruar disa ndërtesa administrative, por, për fat të keq, dje demonstruesit me prirje radikale provokuan trazira në qendër të Kievit", - tha Arbuzov. "Ky nuk është aspak manifestim i demokracisë dhe qëndrimit qytetar të njerëzve. Ky është manipulim i vetëdijes së qytetarëve dhe përpjekje për të zaptuar pushtetin", - tha ai.