Paralelisht, po ai Perëndim i lidhi këmbë e duar autoriteteve legjitime ukrainase, duke i paralajmëruar ato kundër çdo përdorimi të forcës për të mbrojtur rendin kushtetues dhe madje rregullin më elementar. Tani është vonë, kurse Perëndimi as që ka ndërmend të marrë mbi vete të paktën një pjesë të përgjegjësisë", - deklaroi Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Informacionit "Rusia Sot" Dimitri Kiseljov (Dmitry Kiselyov) gjatë komentimit të ngjarjeve dramatike në Ukrainë.