Sportistja që në përpjekjen e parë tregoi rezultatin 1 minutë e 44.86 sekonda, duke zënë vendin e 74 dhe duke mbetur pas lideres së garës pothuajse me 27 sekonda.

Pavarësisht nga rezultati debutimi i Vanessa Mae Vanakorn mund të konsiderohet i suksesshëm, pasi pista e rrëshqitjes është mjaft e vështirë dhe jo të gjitha sportistet qenë në gjendje për ta përfunduar garën. Në pjesën e parë të garës tatëpjetën e pistës nuk mundën ta përshkonin dot 16 skiatore.