25 vjet më parë, më 15 shkurt të vitit 1989, trupat sovjetike u larguan nga Republika Demokratike e Afganistanit. Kjo fushatë u bë më e përgjakshmja dhe më kohëgjata, në të cilën u tërhoqën trupat sovjetike në kohë paqeje: lufta në Afganistan ka marrë jetët e më shumë se 15.000 ushtarëve sovjetikë, ndërsa 50.000 u plagosën.