Ata, të cilët e kanë provuar tashmë recetën e re të pizza, thonë se ajo është shumë e ngjashme me një gatim shtëpie të përgatitur në furrën e sobës. Dallimi i vetëm - kjo pjatë do të duhet të hahet jo e nxehtë.

Supozohet se ushqimi i dëshiruar do të ngrejë moralin dhe do të stimulojë forcimin e frymës luftarake të ushtarëve. Për zhvillimin e kësaj recetë shkencëtarëve iu deshën gati dy vjet.