"Mjekët kanë kryer ekzaminimin e nevojshme dhe morrën vendimin për ta operuar sportisten në vend. Në startet e Lojrave Olimpike ajo nuk do të marrë pjesë", - thuhet në njoftimin e Federatës.

Kështu, në krosin për ski malore ekipin e femrave të Rusisë do të përfaqësojnë Anastasia Çircova (Anastasiya Chirtsova) dhe Julia Livinskaja (Julia Livinskaya).