Kryetari i qeverisë paraqiti kërkesën për dorëheqjen e vet në mëngjes herët të ditës së premte, më 14 shkurt, pasi Partia Demokratike e Italisë - më e madhja në koalicionin qeverisës - votoi në favor të ndryshimit të qeverisë.

Enrico Letta e kryesoi qeverinë në prill 2013 dhe nuk mundi ta ndryshojë dot për më mirë situatën ekonomike në vend.