Përveç kësaj, në mbarë Rusinë për qytetarët e dashuruar janë planifikuar aktivitete festive masive. Të dashuruarit do të kenë mundësi të marrin pjesë në përgatitjen e simbolit më të madh në botë të Ditës së Shën Valentinit dhe të flasin për ndjenjat e veta nga një ekran i madh.

Analogia ruse e Ditës së Shën Valentinit është Dita e Pjetrit dhe Fevronias (Peter and Fevronia), që simbolizon ditën mbarëruse të dashurisë bashkëshortore dhe lumturisë familjare, e cila festohet më 8 korrik.