Të enjten Plushenko duhej të dilte i shtati në pistën e akullt.

Sipas fjalëve të trajnerit të tij, Evgeni ndjeu përsëri dhimbje të forta në shpinë pas turneut ekipor në Soçi, ndërsa në nxemjen para programit të shkurtër atij iu përkeqësua trauma e vjetër.

Të enjten Plushenko, duke bërë gjatë stërvitjes një rrotullim të komplikuar, u aterua keq në pistë dhe dëmtoi kurrizin e operuar. Kjo dhe u bë arsyeja e refuzimit të pjesëmarrjes së tij në programin e shkurtër të patinazhit artistik mbi akull për meshkuj.