Që të premten e kaluar, për një periudhë po të tillë kohore, në qytet u shpall regjimi i armëpushimit, gjatë të cilit Gjysmëhëna e Kuqe siriane dhe personeli i OKB-së po dërgojnë në Homs ndihma humanitare dhe evakuojnë prej andej popullsinë civile.

Të hënën autoritetet e vendit dhe opozita kanë zgjatur armëpushimin edhe për tre ditë të tjera. Deri në momentet aktuale nga Homs janë evakuuar rreth 1.500 banorë paqësorë.