Çifti i dhuroi 18 milionë aksione të rrjetit social Fondacionit "Silicon Valley", i cili jep grante për financimin e projekteve perspektive në fushat e sigurisë ekonomike, arsimit, planifikimit rajonal dhe integrimit të emigrantëve.

Donacionet, shuma e të cilave është vlerësuar në më tepër se 970 milionë $, ishin më impresionueset për vitin 2013 në Shtetet e Bashkuara.

Zuckerberg dhe Chan kanë lënë pas vetes tashmë filantropë të tillë si Bill dhe Melinda Gates.