Zhvillimet e Agjencisë së Projekteve Hulumtuese të Avancuara të Mbrojtjes të SHBA-së (Defense Advanced Research Projects Agency, DARPA) do të mund të përdoren edhe në trajtimin e demencës së pleqërisë dhe sëmundjes së Alzheimerit.

Tashmë ekzistojnë implantet Metronic inc., që përdoren për stimulimin e thellë të trurit me qëllim të lehtësimit të disa simptomave të sëmundjes së Parkinsonit dhe çrregullimeve të tjera neurologjike.