Kështu, pacienti pas ndërrimit të protezës së kockës së legenit (ndryshe kërdhokull) filloi të vuajë nga insufiçienca kardiake, ethet, humbja e shikimit dhe dëgjimit. Përcaktimi i shkakut të kësaj gjendje të tij u bë e mundur kur njëri nga mjekët kujtoi episodin e serialit, në të cilin Dr. House trajton një pacient me simptoma të ngjashme. Atëhere shkak u bë helmimi i tij me kobaltin që përmbante proteza e inkorporuar.

Mjekët kanë gjetur se pacienti i tyre kishte një problem të ngjashëm dhe atij ia zëvendësuan protezën me qeramike. Pas kësaj burri u shërua plotësisht.