Kompleti startues i medaljeve të Lojrave Olimpike Dimërore 2014 u fitua prej snoubordistëve (snowboarders) në disiplinën e slopestyle.

Për të drejtën për të hyrë në histori dhe për t’u bërë fitues i parë i medaljes së artë në slopestyle, e cila është një disiplinë e re në programin aktual olimpik, në finale matën forcat 8 sportistë.

I vetmi përfaqësues i Rusisë në slopestyle, Aleksei Soboljev (Alexey Sobolev), u rendit në vendin e 12-të.