Më parë Presidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (KON/IOC), Thomas Bach, përshëndeti në rusisht mysafirët dhe pjesëmarrësit e Olimpiadës.

"Kjo është një faqe e re në historinë e Lojrave Olimpike. Kjo është Olimpiada e para në Rusinë e re", - deklaroi Thomas Bach. "Lojrat Olimpike duhet të bëhen shembull i një shoqërie paqësore. Pasi Lojrat i bashkojnë njerëzit", - theksoi ai.