Zjarrit i është përcaktuar niveli i 4, më i lartë i kompleksitetit. Në Shërbimin e Shpëtimit kanë saktësuar se zjarri është përhapur në ndërtesat e ndodhura aty pranë. Është djegur plotësisht një godinë e pabanuar prej druri dhe janë përfshirë nga zjarri rreth 30 garazhe. Në apartamentet e godinave të banimit aty pranë nuk ka energji elektrike dhe është ndërprerë furnizimi me gaz.

Nga zona e rrezikut janë evakuuar gati 700 vetë. Shumë banorë janë vendosur në qendrat e përkohshme të strehimit në shkollën lokale dhe shtëpinë e kulturës. Fatmirësisht të vdekur dhe të plagosur nuk ka.