Afresku në fjalë ka shkaktuar polemika. Kritikët thonë se kisha nuk duhet të përzihet në politikë.

Sipas njoftimeve, ky nuk është rasti i parë i tillë në Mal të Zi: në Manastirin e Ostrogut Adolf Hitler, Vladimir Lenini dhe Tito janë paraqitur së bashku me Judën, i cili tradhtoi Jezu Krishtin.