Sipas fjalëve të Sergei Shoigu, një komponent i rëndësishëm i bashkëpunimit ushtarak mes Rusisë dhe Kazakistanit është praktika e zhvillimit të stërvitjeve të përbashkëta. Këtë vit ato do të jenë më të gjera dhe më aplikative me qëllim të verifikimit të gatishmërisë së trupave ruse dhe kazakistanase për reagimin ndaj kërcënimit potencial nga Afganistani.