Në mesin e shembujve të ndërveprimit të suksesshëm ai përmendi stërvitjet bilaterale të trupave të tokësore dhe manovrat ushtarake detare "IONEX", që zhvillohen në baza të rregullta në Detin Mesdhe.

Mario Mauro vuri në pah edhe bashkëpunimin në industrinë ushtarake, duke kujtuar marrëveshjet e fundit të arritura në fushën e industrisë së makinandërtimit.