Me këtë hap qeveria ka plotësuar pjesërisht kushtet e marrëveshjeve të arritura më parë me opozitën.

Më 16 janar Verhovna Rada miratoi një sërë ligjesh që ashpërsonin kufizimet për mbajtjen e aksioneve masive, shpalli amnistinë për bashkëpunëtorët e shërbimeve speciale që kanë rrahur demonstruesit paqësorë, aplikoi përgjegjësinë penale për shpifje dhe rregulloi në mënyrë rigoroze veprimtarinë e mediave.