Mlladiç, ish-Komandanti i ushtrisë së serbëve boshnjakë, do të veprojë si dëshmitar i ftuar nga mbrojtja në çështjen gjyqësore të Karaxhiçit, njoftojnë mediat.

Mlladiç dhe Karaxhiç janë ende nën hetim dhe i mohojnë akuzat e ngritura kundër tyre për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.

Mlladiç u detyrua për të dhënë dëshmi nga Dhoma Gjyqësore, e cila ra dakord me kërkesën përkatëse të Radovan Karaxhiçit.