Paratë në fjalë iu dorëzuan palës polake kesh (cash) në dorë.

Sipas dëshmive të gazetarëve, Shtetet e Bashkuara dhe Polonia nënshkruan marrëveshjen, sipas të cilës amerikanët mund të organizonin në fshatin Stare Kiejkuty burgun sekret për izolimin e të dyshuarve për terrorizëm. Pas Polonisë vende të tilla burgimi u shfaqën në Rumani dhe Lituani, por nuk kanë vepruar më shumë se 1.5 vjet dhe u mbyllën në vitin 2009.