Caroline Criado-Perez filloi një fushatë të suksesshme për të siguruar që në kartëmonedhat britanike të duken portrete të femrave. Pas kësaj në adresë të gruas filluan të vijnë tweets me kërcënimet për përdhunimin dhe madje vrasjen e saj.

Policia zbuloi se autorët e tweets ishin Isabella Sorley dhe John Nimmo - si rezultat ata kanë marrë përkatësisht 2 dhe 3 muaj burgim.

Fushata e Caroline Criado-Perez doli mjaft e suksesshme si përfundim: falë asaj u lëshua në qarkullim kartmonedha me vlerë monetare 10 paund (£) me portretin e shkrimtares së njohur Jane Austen.