Sipas fjalëve të tij, për Rusinë dhe Bashkimin Evropian, si partnerë strategjikë që janë, është i dobishëm dhe i leverdisshëm forcimi i bashkëpunimit.

Më parë, Zëdhënësi i Komisionit Evropian, Olivier Bailly, deklaroi se BE-ja shpreson për një dialog të hapur, të sinqertë me Rusinë. "Ky do të jetë një samit i pazakontë. Udhëheqësit e Rusisë dhe BE-së do të takohen për biseda jo kohëgjata dhe me një numër minimal pjesëmarrësish", - tha ai.

Në këtë samit do të marrë fjalën edhe Presidenti rus Vladimir Putin.