"Ne jemi të lumtur të shohim sukseset politike të Rusisë në këto ditë, i gëzohemi peshës së madhe politike që posedon Rusia", - tha Abbas në një takim me Vladimir Putin në Moskë. Ndër sukseset e Federatës Ruse ai ka listuar konferencat ndërkombëtare "Gjeneva-1" dhe "Gjeneva-2", procesin e shkatërrimit të armëve kimike në Siri, marrëveshjet mbi çështjen bërthamore të Iranit.

"Ne dalim për atë që Rusia të luajë një rol qendror në Lindjen e Mesme", - shtoi Mahmoud Abbas.