Mingazov u arrestua në vitin 2002 në Pakistan, gjoja si i dyshuar për terrorizëm. Por deri tani atij nuk i është paraqitur akuza zyrtare.

"Prioriteti ynë - të arrijmë nga Shtetet e Bashkuara lirimin sa më të shpejtë të Ravil Mingazov, t’i japim fund punës me gjendjen e pafuqishme dhe pa të drejta të tij", - tha Konstantin Dollgov.