Në përbërjen e këtij delegacioni janë përfshirë anëtarë të organizatave publike dhe fetare.

Qëllimi i udhëtimit të tij - njohja nga afër me situatën në vend, duke përfshirë edhe kushtet në të cilat jetojnë përfaqësuesit e komunitetit të krishterë atje. Parlamentarët rusë kanë sjellë me vete në Siri një ngarkesë të madhe ndihmash humanitare.

Më 22 janar në qytetin zviceran të Montreux do të organizohet konferenca ndërkombëtare mbi zgjidhjen paqësore të konfliktit sirian "Gjeneva-2".