"Kështu që ju mund ta ndjeni veten të qetë, të lirshëm e të shpenguar, por vetëm lini të qetë fëmijët, ju lutem", - u shpreh Presidenti në një takim me vullnetarët e Lojrave Olimpike.

Vladimir Putin theksoi se marrëdhëniet homoseksuale dhe propagandimi i tyre janë dy gjëra krejtësisht të ndryshme, dhe i bëri thirrje vizitorëve e mysafirëve të huaj për të respektuar traditat dhe kulturën e vendit tonë.