Koalicioni Kombëtar Sirian do të mbajë të premten votimin, në bazë të rezultateve të të cilit dhe do të përcaktohet çështja e pjesëmarrjes në konferencën në Gjenevë.

Nëse Koalicioni Kombëtar Sirian nuk do të vijë në Gjenevë, kjo do të jetë atëhere disfatë e plotë e strategjisë për zgjidhjen diplomatike të konfliktit në këtë vend.