Presupozohet se ai do të takohet me ish-partnerët e vet në kompaninë "Jukos", në veçanti, me Leonid Nevzlin dhe Vladimir Dubov.

Në Rusi Mihaill Hodorkovskij u akuzua për vjedhje të madhe të mjeteve financiare dhe evazion fiskal. Kërkesën për faljen e tij e nënshkroi në fund të vitit të kaluar Presidenti Vladimir Putin.