Duke marrë fjalën në Nju Jork, gjatë ceremonisë së dorëzimit të çmimit aktores Emma Thompson, e cila ka luajtur një rol në filmin "Saving Mr. Banks" në një episod nga jeta e Disney, tha se ai kishte tendenca raciste dhe ishte "fanatik gjinor".

Si dëshmi faktike të fjalëve të veta Meryl Streep lexoi një letër që daton në vitin 1938, në të cilin Walt Disney u refuzon femrave të drejtën për t’u marrë me përgatitjen e filmave vizatimorë.