Shëtitjet popullore të qytetarëve rusë u mbajtën edhe në parqet e shumta të kryeqytetit, të cilat kanë përgatitur programet e veta origjinale festive.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Brendshme të Rusisë për Moskën, në rrugët qendrore të qytetit e festuan ardhjen e Vitit të Ri rreth 50.000 njerëz. Një vit më parë, në natën e pritjes së 1 janarit në qendër të Moskës dolën për pjesëmarrje në shëtitjet popullore rreth 90.000 njerëz. Ruajtjen e rendit në rrugë e sigurojnë në ditët e festave të fundvitit 20.000 efektivë të policë dhe ushtarakë të trupave të brendshme. Shkelje nuk janë regjistruar.

Rusia priti Vitin e Ri 2014