Kryekomandanti saktësoi se ky do të jetë "një grup i ri i pilotazhit të lartë" suplementarisht atyre tashmë ekzistues në përbërjen e Forcave Ushtarake Ajrore të Federatës Ruse: "Kreshnikët rusë" (russ."Русские витязи") me avionët "Su-27", "Strizhi" (russ. "Стрижи") me gjuajtësit "MiG-9", "Sokolat e Rusisë" (russ. "Соколы России") dhe grupi i helikopterëve "Shqiponjat e Arta" (russ. "Беркуты").