Diplomati i ka quajtur këto njoftime "momente inkurajuese në aspektin humanitar". Ai rikujtoi se militantët ngritën mbi godinat e qytetit flamujt zyrtarë të Sirisë dhe u zotuan të dorëzojnë armët e veta, me përjashtim të atyre të vogla dhe të lehta, ndërsa autoritetet për të garantuar qasjen e të rrethuarve në ndihmat humanitare.