Incidenti i parë ka ndodhur të martën në kryeqytetin e Shqipërisë - Tiranë: katër keqbërës u dyndën me forcë në një dyqan bizhuterish të çmuara të një qendre tregtare, dhe, duke kërcënuar pronarin e tij me armë, rrëmbyen pjesën më të madhe të bizhuterive.

Të enjten tre Santa Claus kanë grabitur një dyqan bizhuterish të çmuara në qytetin e Prizrenit të Kosovës. Gjatë bastisjes dy vetë u plagosën. Tani për tani nuk është e qartë nëse këto grabitje janë vepër e një bande të vetme apo jo.