Operacioni për arrestimin e tyre u zhvillua në kryeqytetin e Sarajevës dhe në një prej vendbanimeve në lindje të vendit. Të gjithë të dyshuarit gjatë kohës së luftës kanë qenë kryesisht ushtarakë të ushtrisë myslimane të Bosnjë dhe Hercegovinës.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Brendshme, në mesin e viktimave të tyre ka patur gra, fëmijë dhe të moshuar.

Pas përfundimit të konfliktit të pandehurit e çështjeve që kishin të bënin me krimet e luftës në ish-Jugosllavi ishin kryesisht serbë.