Shërbimet e inteligjencës irakiane u kanë dorëzuar gazetarëve fragmente të korrespondencës së pjesëmarrësve të formacioneve banditeske. Këto dokumente janë marrë pas kapjes së disa pjesëtarëve të organizatës "Al-Qaeda".

Sipas kësaj korrespondence, me urdhër të kreut të bandave të grupit ekstremist "Dzhebhat An- Nusra" është kryer survejimi i disa bashkëpunëtorëve të OKB-së. Përveç paqeruajtësve, rebelët kishin ndërmend të rrëmbenin edhe disa të huaj të tjerë si dhe qytetarë të Sirisë dhe Irakut.