Viktor Janukoviç e ka quajtur pezullimin e përgatitjes për nënshkrimin e Marrëveshjen e Stabilizim Asocimit me BE-në riperceptim dhe lëvizje të mëtutjeshme. "Ne po vazhdojmë dialogun me Bashkimin Evropian në lidhje me bashkëpunimin e ardhshëm real dhe efektiv", - shtoi Lideri i Ukrainës.

Presidenti ukrainas gjithashtu vuri në dukje se marrëveshjet me Rusinë, në veçanti për gazin, janë arritur vetëm falë vullnetit politik dhe hapave të udhëheqjes ruse për të na dalë përpara.