Më parë gjykata e dënoi atë me shtatë vjet burgim dhe 600 fshikullime me kamzhik, por pas rishikimit të çështjes së tij dënimi u përforcua.

Blogeri krijoi faqen e Internetit "Lironi liberalët sauditë" dhe gjyqtarët e panë të arsyeshme të gjykojnë se në këtë site është fyer Islami dhe janë promovuar vlerat liberale.