Të parin njerëzit mund të shohin eklipsin hënor. Kjo ngjarje do të ndodhë më 15 prill. Ai do të jetë i dukshëm në Amerikën e Veriut dhe Amerikën e Jugut, si dhe në Antarktidë. Eklipsi i dytë hënor pritet në Tokë më 8 tetor.

Eklipset diellore janë parashikuar për në 29 prill dhe tetor 22. I pari mund të vërehet mbi territorin e Indonezisë, Siberisë Lindore dhe Australisë.

Përveç kësaj, banorët e Tokës do të kenë mundësi të shohin më qartë Marsin. Më 9 prill ai do t’i afrohet planetit tonë. Gjithashtu në gjysmën e parë të vitit 2014 do t’i qasen Tokës më pranë Saturni, Venusi dhe Jupiteri. Në vjeshtë nga Toka do të jenë më mirë të dukshëm Neptuni dhe Urani.