Më 17 dhjetor presidentët Viktor Janukoviç dhe Vladimir Putin ranë dakord që Rusia, për llogari të Fondit të vet Kombëtar të Mirëqenies, deri në fund të këtij viti të blejë eurobondet dy-vjeçare të Ukrainës për shumën 3 miliardë $ me një kupon 5% vjetor, ndërsa në vitin e ardhshëm të sjellë volumin e blerjeve të tyre deri në 15 miliardë dollarë.