Kompania ka marrë pjesë edhe më parë në projekte të ndryshme në Siri. Kështu, në vitin 2004 "Sojuzneftegaz" mori licencën për eksplorimin e blloqeve 12 dhe 14. Më pas aktiviteti i saj u fokusua në bllokun 12. Në veçanti, u nënshkrua marrëveshja për kërkimin, eksplorimin dhe prodhimin e hidrokarbureve dhe u realizua shpimi i dy puseve eksploruese, por deri tani rezerva komerciale të hidrokarbureve në bllokun 12 nuk janë gjetur ende.