Një burim i afërt me familjen e Liderit amerikan ka njoftuar se Barack dhe Michelle e kanë ruajtur lidhjen e tyre martesore vetëm për hir të vajzave dhe karrierës së tij politike. Një mik i familjes theksoi se Michelle është takuar tashmë me një avokat të specializuar për çështjet e divorceve.

Përveç kësaj, gazetarët kanë mësuar se Zonja e Parë dëshiron të vazhdojë të jetojë në Shtëpinë e Bardhë deri në afatin e përfundimit të presidencës së Barack Obamës, por ndërkohë ajo do të vendoset në një dhomë të veçantë.