Presidenti i "Rosneft" Igor Seçin ka njoftuar më parë se kompania ka në plan të pompojë përmes Kazakistanit 7 milionë ton naftë në vit duke filluar që nga viti 2014 dhe do të paguajë në buxhetin rus 2.3 - 2.5 miliardë dollarë në vit gjatë eksportimit të naftës në Kinë nëpërmjet territorit të Kazakistanit.