Barbie topolake është portretizuar me një fustan të shkurtër rozë dhe këpucë me taka të larta. Nga kukulla e zakonshme Barbie atë e dallojnë kofshët trasha dhe krahët e plota, si dhe prania e gushës pala-pala. Ky detaji i fundit ka shkaktuar indinjatë, madje zemërim, midis grave me forma të kolme.

Sipas fjalëve të tyre, gusha me kaq shumë pala e bën Barbie të panatyrshme. "Njerëzit me peshë të tepërt, duke më përfshirë edhe mua këtu, si rregull, kanë vetëm dy pala në gushë", - shkruan një nga gratë.