Sipas njoftimit të zëdhënësit të tij, në rrugën midis qyteteve Fallujah dhe Ramadi, në itinerarin e lëvizjes së autokolonës së Saadoun al-Dulaimi, shpërtheu një minë. Një nga makinat e kortezhit u dëmtua. Dy prej truprojeve të ministrit u plagosën. Vetë Saadoun al-Dulaimi nuk u lëndua.

Deri tani askush nuk e ka marrë mbi vete përgjegjësinë për organizimin e atentatit.