Para kësaj demonstruesit marshuan 70 km nga Brukseli, por në Mons ata i informuan se Di Rupo ndodhet me një udhëtim pune jashtë vendit dhe se do të kthehet vetëm të hënën.

Në Bruksel afganët që prej katër muajsh kanë uzurpuar godinën e një kishe, duke u përpjekur të fitojnë të drejtën për të qëndruar në Belgjikë.

Më parë Elio Di Rupo, i cili mban edhe postin e Kryebashkiakut të qytetit të Mons, shprehu keqardhje për refugjatët, duke u ngrohur, ushqyer me këtë atyre shpresën për një zgjidhje të pozitive të problemit.